Software Analyzer

U beheert deze instellingen op de volgende locatie: Menu ▸ Instellingen ▸ Onderdelen ▸ Software Analyzer ▸ Aanpassen

Software Analyzer is een aanvullende actieve beschermingslaag in AVG Antivirus. Hiermee worden alle processen op uw pc in realtime gecontroleerd op verdacht gedrag dat op de aanwezigheid van schadelijke code kan duiden. Met Software Analyzer worden verdachte bestanden gedetecteerd en geblokkeerd op basis van hun gelijkenis met andere bekende bedreigingen, zelfs als de bestanden nog niet zijn toegevoegd aan de database met virusdefinities.

Standaard is Software Analyzer geconfigureerd om optimale bescherming te bieden. We raden u daarom sterk aan deze bescherming altijd ingeschakeld te laten en alleen configuratiewijzigingen aan te brengen als u zeer goed op de hoogte bent van de principes van antimalwarebescherming.

Via de tabbladen links in het venster kunt u parameters van Software Analyzer beheren. Als u wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op OK om Software Analyzer-instellingen op te slaan.

Hoofdinstellingen

In het scherm Hoofdinstellingen kunt u opgeven wat er moet gebeuren als een bedreiging wordt gedetecteerd:

• Altijd vragen: u ontvangt bericht wanneer een bedreiging wordt gedetecteerd en vervolgens kunt u kiezen uit een aantal opties. U kunt ervoor kiezen het bestand naar Quarantaine te verplaatsen, het bestand helemaal te verwijderen of de detectie te negeren.
  • Gedetecteerde bedreigingen automatisch opslaan in de Quarantaine: hiermee worden alle gedetecteerde bedreigingen automatisch verplaatst naar Quarantaine.
  • Bekende bedreigingen automatisch opslaan in de Quarantaine (standaard ingeschakeld): hiermee worden alleen bekende bedreigingen automatisch verplaatst naar Quarantaine. Deze instelling geldt alleen voor bestanden die als gevaarlijk zijn geverifieerd en zijn opgenomen in de database met virusdefinities.

Uitzonderingen

Geef op welke mappen niet moeten worden gescand door Software Analyzer.

Als u een nieuwe map wilt toevoegen, typt u de locatie in het tekstvak of klikt u op Bladeren, selecteert u de betreffende map en klikt u op OK.

Als u nog een locatie aan de lijst wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen. Als u een locatie wilt verwijderen, klikt u op de betreffende rij en klikt u op Verwijderen.

Opmerking: de uitzonderingen die u in dit scherm opgeeft, gelden alleen voor Software Analyzer en hebben geen invloed op andere scans of actieve beschermingsonderdelen. Als u een locatie wilt uitsluiten van alle AVG Antivirus-scans, gaat u naar Menu ▸ Instellingen ▸ Algemeen ▸ Uitzonderingen om de locatie op te geven.