Scanresultaten

Dit gedeelte is toegankelijk via: Computer scannen (tandwielpictogram) ▸ Scanopties ▸ Scan uitvoeren

Wanneer u een scan hebt uitgevoerd, wordt het scherm Scan voltooid weergegeven met een lijst met detecties die betrekking hebben op de scan die u hebt geselecteerd in het scherm Scanopties. Als er geen bedreigingen zijn gedetecteerd, klikt u op Ga terug om terug te keren naar het hoofdscherm van AVG Antivirus.

Gedetecteerde malwarebedreigingen bekijken

Als er verdachte bestanden worden aangetroffen tijdens een scan, kunt u een lijst met gevonden bedreigingen bekijken.

Voor elke detectie kunt u zien op welke systeemlocatie het bestand is gevonden en welke maatregelen zijn genomen om uw pc te beschermen. Standaard worden alle detecties automatisch gecorrigeerd, wat betekent dat eerst wordt geprobeerd het bestand te repareren. Als het hele bestand schadelijk is, wordt geprobeerd het bestand naar Quarantaine te verplaatsen. Als geen van beide mogelijk blijkt, wordt het bestand verwijderd.

In de scaninstellingen kunt u onder Acties voor elke scan configureren hoe met gedetecteerde bedreigingen moet worden omgegaan. We raden u echter aan alleen instellingen voor aangepaste scans te wijzigen. Meer lezen...

Beweeg de muisaanwijzer over een detectie voor meer informatie. Als het bestand is verplaatst naar Quarantaine, klikt u op Naar Quarantaine verplaatsen om aanvullende acties uit te voeren. Meer lezen...

Slecht beoordeelde browserextensies verwijderen

Door sommige browserextensies kunnen uw activiteiten op internet worden gevolgd, ongewenste advertenties worden weergegeven en privé- of gevoelige gegevens worden vastgelegd. Nadat u de scan De hele computer scannen hebt uitgevoerd, kunt u ook een lijst met slecht beoordeelde browserextensies controleren.

U kunt de naam van de extensie, de bron en de beoordeling (op een schaal van één tot vijf sterren) bekijken. Klik in een rij op Verwijderen als u de betreffende extensie uit uw browser wilt verwijderen.

In sommige gevallen kunnen browserextensies uw standaardzoekprovider wijzigen. Nadat u een ongewenste extensie hebt verwijderd, kunt u door AVG worden gevraagd om een zoekmachine van een geverifieerde leverancier te selecteren. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste zoekmachine te selecteren en klik vervolgens op Opslaan.

Prestatieproblemen oplossen

Wanneer u een prestatiescan hebt uitgevoerd, kunt u een lijst met gevonden problemen controleren:

• Registerproblemen: overbodige registeritems op uw systeem die uw pc trager kunnen maken, bijvoorbeeld tijdens het opstarten en uitschakelen.
  • Systeemcache en logboeken: ongewenste bestanden en items die op uw systeem zijn opgeslagen en schijfruimte kunnen innemen.
  • Browsergegevens: gegevens opgeslagen in browsers die schijfruimte kunnen innemen.
  • Verouderde software: verouderde software van derden die uw pc kwetsbaar kan maken.

Beweeg de muisaanwijzer over een lijstitem voor specifieke details over de voordelen van het oplossen van een bepaald probleem. Klik op een gedetecteerd probleem om te zien hoeveel gegevens en welke gegevens kunnen worden verwijderd om ruimte vrij te maken.

Klik op Installeren om op te lossen om de toepassing AVG PC TuneUp te installeren en de gedetecteerde prestatieproblemen op te lossen.